Bescherming tegen negativiteit en de invloed van anderen

bescherming, beschermen, beinvloeding, beinvloeden, maipulatie, negativiteit, hulp, stop, afschermen, spreuk, ritueel, spreuken, gezondheid

Bescherming tegen negativiteit is belangrijk als je je snel laat beïnvloeden door stress, paniek en onrust. Natuurlijk is het belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te nemen als daar de noodzaak voor is, maar soms kan je niet meer doen dan dat alleen. Als je dan aldoor paniek om je heen hoort, leest en ziet, kan je daar heel ongelukkig van worden. Op welke magie kun je dan terugvallen?

Negativiteit wegspoelen

Dit ritueel biedt je niet alleen bescherming tegen negativiteit, het helpt in het algemeen te ontspannen. Je start met een douche. Zorg dat je een goede scrub in huis hebt, bij voorkeur lavendel, maar daar ben je verder vrij in. Neem iets waar jij je ontspannen, schoon en relaxed van gaat voelen. Visualiseer bij de scrub hoe je alle negativiteit van jezelf af schraapt. Zie het als een zwart laagje, dan met elke beweging verder weg schuurt. Zie hoe je het wegspoelt en schoon en gereinigd overblijft. Was je haren, zodat elk restant negativiteit weg is. Afdrogen, insmeren met een goede zachte crème en schone kleren aan.

Maak de bescherming concreet met een sigil

Maak een sigil op een (klein) stuk papier waarin je het woord ‘gezondheid’ verwerkt. Je kunt het eventueel nog versterken met ‘bescherming’ ‘schild’ of andere termen die bescherming voor jou symboliseren. Terwijl je er mee bezig bent probeer je zoveel mogelijk te denken aan hoe je beschermd wordt. Ben je klaar met je sigil, laadt die dan op de manier die het beste bij jou en de situatie past.

Zout en cirkel

Leg een foto van jezelf (uitgeprint, of een selfie op je foon) op een tafel en plaats ervoor een geursteen met lavendel, of wat wierook of potpourri. Achter de foto zet je een witte kaars, met daarnaast een (vuurvast) schoteltje of bakje met de sigil erin. Steek de kaars aan. Strooi met zout een cirkel rond de foto, geurconstructie, het bakje met de sigil en de kaars, zodat ze allemaal binnen die cirkel blijven. Visualiseer hoe je een ondoordringbare barrière om jezelf heen legt. Wanneer de cirkel af is draai je met je rechterhand driemaal met de klok mee een cirkel vlak boven die van zout. Daarna met je linkerhand driemaal tegen de klok in. Als spreuk kun je gebruiken ‘Met dit gebaar beschermt de cirkel mij tegen gevaar, zo is het’. Als je niet zo van de spreuken bent kun je ook gewoon visualiseren hoe de cirkel een bol om je heen vormt. De beschermende geur van lavendel doordringt elke porie in je huid en vormt een extra beschermlaag.

Vuur verankert jouw intentie

Wanneer je rustig en wel het hele vorige ritueel volbracht hebt steek je met de witte kaars de sigil aan zodat die verbrandt. Zie de rook van het papier afkomen en zodoende onderdeel uitmaken van het Al. Wanneer de sigil helemaal verbrandt is kun je hem begraven of in de vuilnisbak doen. Niet door de wc spoelen of in water gooien!  Je mag de kaars uit laten branden, maar je kunt ‘m ook doven. Voor buiten, wanneer je rondloopt, is er nog een mooi ritueel met spiegeltjes, dat komt de volgende keer!

Reacties zijn gesloten.