Offers brengen help je snel vooruit en dit kan je er voor gebruiken

Offeren, offers, kruiden, sigils, magie

Offers zijn er in allerlei vormen en ze kunnen je snel en goed helpen om je doen te bereiken. Ze worden in veel stromingen in de magie gebruikt. Maar wat offer je dan? En hoe? En waarom? De antwoorden op al deze vragen lees je in dit artikel.

Geschreven door: Callisca

Offers zijn energie

Energie is het wisselgeld van de wereld. Elke actie heeft energie nodig om tot afronding te komen. In de magie is dat heel duidelijk te merken. Wanneer je de realiteit wil manipuleren dan heb je energie nodig om in dat proces te stoppen. Het is als benzine in een auto. Je kan de auto wel aanduwen, maar echt goed werken doet het niet. En de vraag is of je je doel op die manier ooit bereikt. Beter en sneller is om de auto brandstof te geven, net zoals het beter is om jouw proces brandstof te geven. Er is alleen één groot verschil: als je in magie geen extra energie geeft, dan neemt het Lot het van jou. Dan wordt je ziek, krijg je tegenslagen, etc. Dat gebeurt er meestal niet als je niet gaat tanken met je auto 😉

Hoe kies je en hoe offer je?

Je kiest voor zaken die energie geven aan je intentie: kruiden, snoep, eten, fruit, koekjes, alcohol, etc. Je kan ook iets ‘doen’ om energie op te wekken: dansen, naar een concert, voetbalwedstrijd of andere grote bijeenkomst gaan, seks hebben ( met jezelf of een ander), hoog risicogedrag ondernemen (parachutespringen, racen, iets dat je dopamine en adrenaline omhoog brengt), of een andere actie waarvan je weet dat het je energie geeft. Een andere mogelijkheid is energie halen uit anderen pijn doen of schade berokkenen. Lijden levert ook veel energie op, net als liefde. Ik raad zelf af om zulke offers te brengen, net als  het niet goed is om planten, of welke andere vorm van leven dan ook te offeren. Het zijn enorme bronnen van energie, maar het trekt entiteiten aan als motten naar het licht. Als je niet weet hoe je daar mee om moet gaan kan dat onprettige gevolgen hebben.

Hoe offer je?

Wanneer je een fysiek offer brengt doe je dit met behulp van de vier elementen. Je begraaft het, laat het meevoeren met de wind, of in stromend water, of je verbrandt het. Denk daarbij aan het visualiseren van de energie die vrijkomt en hoe zich dat voegt bij het pad van jouw wens. je bent zelf het vijfde element. Offer je aan een specifieke godheid, dan zijn daar vaak andere regels en voorschriften voor, dat is teveel en te uitgebreid om hier toe te lichten. Offer je mentaal, dus de energie die je hebt opgedaan door wat te doen, dan geef je dat puur door visualisatie. Let bij het offeren op de omstandigheden. Gebeuren er bijzondere dingen, dan is het zinvol daar over na te denken en  eventueel verdere actie op te ondernemen.

 

Reacties zijn gesloten.