Spiegels in de magie: gebruik ze effectief op deze 4 manieren

Spiegels, spiegel, geluk, fortuin, geesten, demonen, vloek, beschermen

Spiegels spreken bij veel mensen tot hun verbeelding en er gaan dan ook al vrij lang allerlei verhalen rond over de occulte eigenschappen van spiegels. Menig horrorfilm is bijvoorbeeld gebaseerd op de functie van een spiegel als doorgang naar een andere realiteit,  dus dat is voor veel mensen wel een bekende Maar welke toepassingen zijn er nog meer?

Auteur : Callisca

Geesten opsluiten

In het Engels is één van de benamingen voor een kistje met spiegels aan alle zijden een ‘Devil’s Toy Box’. Je zou er geesten mee op kunnen sluiten. Dat is idee is gebaseerd op het geloof dat geesten een speciale band met spiegels hebben. Doordat zo’n kistje eindeloos dezelfde reflectie weerspiegeld zou het een soort eeuwigdurende energie opwekken waar geesten door worden aangetrokken. Vervolgens komen ze er dan niet meer uit.

Kwaad afweren en terugsturen

De weerkaatsing van een spiegel weert kwaad af en stuurt het terug waar het vandaan komt. Bij een vervloeking, of gewoon sterke negativiteit die iemand naar je uitstraalt , is het zinvol een spiegeltje bij je te hebben. Wat in het algemeen goed werkt is een spiegel in je huis plaatsen die tegenover een raam, of deur staat. De werking van de Reverse Mirror Curse kaars waar spiegeltjes in zijn meegegoten is hier ook op gebaseerd.

Waardevolle spullen beschermen

Een kistje met spiegels aan alle zijden sluit wat er inzit compleet af voor de buitenwereld. Er kunnen geen negatieve invloeden op worden uitgeoefend. Heb je dus spullen die je zuiver wil houden en waarvan je zeker wil weten dat er geen vloek op kan worden gelegd , dan kun je die bewaren in zo’n spiegelkistje. Ook voor (zelfgeschreven) spreuken, sigils en intenties is het een goede bewaarplek.

Vermeerder je fortuin

Spiegels versterken het effect van de spullen die ze weerspiegelen. Dat is niet alleen in de magie zo, maar bijvoorbeeld ook bij Feng Shui. Door een spiegels te plaatsten in je eetkamer zorg je voor een vermeerdering van je welvaart. Hang een spiegel tegenover je kassa als je een bedrijf hebt en de klanten en het geld nemen toe. Bewaar geld, juwelen en andere zaken die waarde (voor jou) hebben in een spiegelkistje en die waarde zal eindeloos vergroten en vermeerderen.

spiegels, spiegel, spiegelkistje, Devil's Toy Box

Reacties zijn gesloten.