Verslaving stop je met deze twee rituele methoden

verslavingen stoppen, verslavingen, stoppen met roken,seks, sex, eten, alcohol, drugs, weed, wiet, gokken, gamen, ritueel, spreuk, witte magie

Verslavingen zijn heel moeilijk te bevechten. Of het een verslaving aan sigaretten, alcohol, drug, gokken, gamen, seks, eten of wat dan ook is. Je weet dat bepaald gedrag gewoon echt niet goed voor je is, maar ‘you just can’t help yourself’. Met deze rituelen kan je dat wel. Voorwaarde is wel dat je écht wil stoppen. Maar dat geldt voor elke intentie: je moet het 100% willen. 

Stopmethode met een rauw ei

Nodig:

  • rauw ei
  • stift
  • een driesprong, of kruising, op een plek waar je zelden/nooit komt

Begin met heel goed nadenken over waar je precies mee wil stoppen. Laten we in dit voorbeeld roken nemen. Zie de handelingen voor je: het pakje zoeken, sigaret eruit, in je mond, aansteken, inhaleren, echt alles. Dan bedenk je je waarom je dat niet meer wil. Bedenk zoveel mogelijk slechte kanten van de verslaving. Slechte adem, minder geld, hoesten, alle negatieve punten die je kan bedenken. Probeer daar zoveel mogelijk ‘in’ te gaan zitten. Dus denk niet ‘tjee, ik ben wel hoesterig’, maar zie, voel en ervaar hoe het is om bijna geen lucht te hebben, benauwd te zijn, hoesten, slijm, ellende. Je moet niet alleen rationeel bedenken wat er allemaal erg is aan je verslaving, je moet het echt voelen.Wanneer je op het punt zit dat je helemaal één bent met je afkeer, dan pak je het ei en schrijft ‘stop roken’ op het ei, net zo vaak tot er geen ei meer te zien is. Breng zoveel mogelijk afgrijzen en emotie over op het ei.

Wanneer je klaar bent ga je met het ei naar een driesprong of kruising. Wanneer je daar bent laat je jouw woede, afkeer en pijn weer oplaaien, tot je precies op dat punt bent dat je het ei ‘moet’ gooien. Doe dat met alle kracht die je in je hebt, gooi dat ei keihard kapot, midden op die driesprong, of kruising. Loop dan weg en kijk niet meer om. Kom bij voorkeur voorlopig ook niet terug op die plek. Als je geen geschikte plek kan vinden waar meerdere wegen kruisen, dan kan je het ei ook van een hoog punt afgooien. Maar je moet het wel uit elkaar kunnen zien klappen. Het belangrijkste is dat je niet terugkijkt.

Verslaving stoppen met de elementen

Nodig:

  • papier
  • pen
  • schepje
  • lucifers

Je pakt een stuk papier, deelt dat door vieren en knipt het door. Daardoor heb je vier kleinere stukken papier. Dan begin je op dezelfde manier als bij het vorige ritueel. Dus met het nadenken, de afkeer oproepen, etc. Op het punt dat je afgrijzen het grootst is pak je de stukken papier en de pen en schrijft op elk van de vier al je redenen om te stoppen. Waarom wil je stoppen? Schrijf het op en voel het ook. Zie het voor je, voel het van binnen, breng die energie over op het papier. Visualiseer hoe die verlangens, afkeer, overwegingen, etc vanuit jou, door de pen naar het papier stromen. Wanneer de papieren helemaal vol staan ga je over naar de volgende stap: het loslaten.

Ga eerst naar een stukje land waar je wat kan begraven. Pak je schepje, maak een kuil en verscheur  1 van de 4 stukken papier en gooi de snippers erin. Vraag Aarde om hulp bij het stoppen. Dan pak je het volgende stukje papier, scheurt het in heel kleine stukjes en laat het meevoeren door de wind. Vraag daarbij Lucht om hulp. Voor het volgende stukje heb je stromend water nodig. Ook dat stuk verscheur je in snippers en je laat het meevoeren door het water. Vraag daarbij Water om hulp. Als laatste pak je het vierde stuk papier, verscheurt het en verbrandt het. Vraag daarbij Vuur om hulp.

Voor beide rituelen geldt dat het beste moment de Nieuwe Maan is, vanwege de associatie met een nieuw begin. Tenzij je echt niks met maanstanden hebt, dan doe je het wanneer het voor jou het beste voelt 🙂

Reacties zijn gesloten.