Demonen oproepen, of andere entiteiten: deze 6 tips helpen je verder

demonen oproepen, engelen, djinn, loa, loa's, goden, godinnen, deity, aanroepen, ritueel, spreuk, gevaarlijk

Demonen oproepen is een onderwerp dat veel mensen aanspreekt. Eng, gevaarlijk, maar misschien wel heel interessant. En wat kunnen ze allemaal wel niet voor je doen? Rijkdom, macht, aanzien, gezondheid, dat alles binnen handbereik, dan klinkt het wel heel interessant. Deze 6 tips helpen je daarmee verder.

Wat zijn demonen

Demonen zijn voor ieder wat anders. Sommige mensen zien ze als hulp van de duivel, zoals engelen hulp van god zijn. In hoeverre je het één goed en het ander fout vindt is dat een kwestie van perspectief. In essentie zijn ze dan allen hetzelfde. Een ander veel voorkomend idee is dat demonen machten uit een andere realiteit zijn. Wij mensen zijn gebonden aan onze zintuigen, die niet al te best zijn. Daardoor ligt er een groot gedeelte van onze omgeving buiten ons perceptiebereik. Kijk maar naar je kat, die ziet UV en kijkt naar zaken die jij niet ziet. Maar die er wel zijn. En dan zijn er nog mensen die er van uit gaan dat demonen een vorm van energie zijn die je zelf creëert. Ze komen van binnenuit en jij geeft ze vorm door jouw wensen en verlangens.

Verschil tussen op- en aanroepen

In het Nederlands worden de termen oproepen en aanroepen door elkaar heen gebruikt. In het Engels heb je dat verschil tussen evocation en invocation. Er zijn wel twee verschillende vormen van interactie, maar de woorden daarvoor gebruiken mensen dus door elkaar heen. Bij de ene vorm roep je een demon (of engel, of geest, of wat voor entiteit dan ook) op en overlegt, vraagt of hebt een ander soort interactie. Bij de andere vorm nodig je een entiteit uit om jou over te nemen. Alhoewel beide vormen niet zonder gevaar zijn is die tweede echt af te raden als je niet supersterk in je schoenen staat, en over veel ervaring en kennis beschikt. Wanneer een entiteit namelijk niet meer weg wil heb je een probleem. En daarvoor moet je dan iemand anders inschakelen die deskundig genoeg is om de demon, engel, geest, goddelijkheid, wat dan ook te verdrijven.

Wel en niet noodzakelijk

In films zie je dat demonen oproepen gebeurt in het donker, met veel wierook en vage verlichting. Lange ingewikkelde Latijnse spreuken, occulte artikelen en veel zout en pentagrammen. Al die zaken zijn er alleen voor jouw eigen gevoel. Een demon is groots en machtig en bestaat in een andere realiteit. Denk je echt dat die zich tegen laat houden door zout en een tekening? Of er niet kan zijn om 2 uur ‘s middags? En hoezo zouden ze alleen Latijns begrijpen? Taal is een menselijk concept en absoluut geen handige manier van communiceren. Ja, voor boekhouden en politiek, maar niet voor wensen, verlangens en dromen. Dat zijn emoties, die communiceer je met alle zintuigen. Het hele idee dat je iets ongrijpbaars als een verlangen in een taal neerlegt en die dan met veel moeite gaat reciteren: redelijk absurd.

Sigils, veves en namen

Taal is dus niet noodzakelijk, maar hoe zit het dan met namen en sigils? Feitelijk zijn ook die niet nodig, maar het help, doordat het je energie focust. Bij een intentie maak je een sigil, die van taal naar tekens naar een afbeelding gaat en symbolen begrijp je op een ander niveau dan taal, het is veel omvattender. Zoiets gebeurt er ook bij een sigil voor een demon of engel, of een veve voor een loa. Ieder wezen is energie. En om al die energieën uit elkaar te houden geef je alles een naam. Door de juiste naam te weten van die bepaalde energie kan je diegene vinden. Dit zijn allemaal onderdelen die wel echt effect hebben bij het demonen oproepen, etc.

Besef jezelf de grootsheid

Ga voordat je aan de slag gaat met demonen oproepen / aanroepen goed bij jezelf te rade waarom je dat wil doen. En besef je het ‘standsverschil’. Aan de ene kant het kleine miertje, aan de andere kant een vliegende olifant. En dan heb ik het niet over het formaat, want dat is weer driedimensionaal menselijk denken. Jij bent een mens met alle beperkingen. En aan de andere zijde staat een energievorm die geen limieten kent. Die kan ‘alles’. Is het echt opportuun om die te vragen om hulp bij het volhouden van jouw fitnessregime? Of het winnen van een loterij? Waarom zou die entiteit jou daar bij helpen? Je helpt jezelf ook niet toch?

Vragen brengt je zoveel verder dan dwingen

Demonen, engelen, goddelijkheden, djinn, loa’s, geen enkele entiteit laat zich dwingen. Je kan er alle Latijnse incantaties en Crowley rituelen tegenaan gooien die je wil: je hebt geen totale macht over een entiteit. Ze kunnen ‘meedoen’ zolang ze dat willen, maar dat kan elk moment over zijn. Besef je dat. De enige goede manier om grotere hulp te krijgen is er om te vragen. Houd je bezig met de entiteit, denk eraan, praat ermee, neem baden die gewijd zijn aan de entiteit. Laat die energie tot leven komen. Maak een altaartje, een beeldje, of wat ander creatiefs. Richt en geef jouw energie aan de demon, engel, loa, of goddelijkheid. Daarmee geef je aan een band te willen en dan kan je vragen om hulp. Dat is niet vanuit een menselijk perspectief (de engel / demon / godheid denkt niet ‘oh jij doet dit voor mij, dan doe ik dit voor jou’), het is een uitwisseling van energieën. Offers werken ook zo, je geeft energie aan een ritueel, spreuk, of deity.

Reacties zijn gesloten.