Knoopmagie: zo versterkt haken de kracht van intentie

knoopmagie knopenmagie haken breien weven spinnen handwerk wens creational magic, magie, hekserij, witchcraft, intentie, heks

Handwerken als spinnen en weven wordt al vanaf de oudheid geassocieerd met magie en voorspellingen. Van de oud-Noorse Nornen tot een nieuwere versie in  Wanted. Maar ook haken, breien en vlechten horen tot de categorie knoopmagie. Een mooie en effectieve manier om de kracht van jouw intentie te versterken en te verlengen.

Correspondentie werkt

De gedachte achter de magische inzetbaarheid van dit soort handwerk ligt in de combinatie van creëren en vastleggen. Door het Principe van Correspondentie doe je het één en werkt dat door voor het ander. De handeling en de betekenis van bijvoorbeeld haken staat dan gelijk aan die van jouw intentie. Het vastleggen is een vorm van knoopmagie en kan op verschillende manieren.

knoopmagie knopenmagie haken breien weven spinnen handwerk wens creational magic, magie, hekserij, witchcraft, intentie, heks droom

Haken, intentie en kleur

Binnen Creational Magic voeg je een extra factor toe: de kleur van de intentie. Je kan ook nog variëren met het gevoel (welke soort haakkatoen) en de geur (door er wierook of geurolie bij te branden). Hoe meer zintuigen je bij het haakproces betrekt, hoe beter je ze ‘vast kan knopen’. De kleur van het gehaakte stem je af op jouw intentie, waardoor je onbewust aldoor met die door jou gewenste realiteit wordt geconfronteerd. Hetzelfde geldt ook voor stof weven.

Knopen in verschillende vormen

Touwtjes samen vastknopen, een knoop maken en loshalen of gewoonweg knopen in een touw leggen zijn varianten op heksenladders. Die zet je voor verschillende doeleinden in. Het samenknopen of vlechten gebeurt meestal binnen liefdesmagie. Het knopen en dan losmaken meer om ingewikkelde situaties op te lossen. dan kan een liefde of relatie zijn, maar ook een zakelijk probleem. Knopen leggen en er in laten is om een proces vast te leggen.

Rituelen om knoopmagie te versterken

Wanneer je de magie van het knopen, haken, weven, breien of handwerken wil versterken kun je dat doen door een ritueel toe te voegen. Kaarsen branden, spreuken gebruiken of sigils verwerken in je handwerk: dat alles versterkt het. Wanneer je een sigil van een God(in), loa, engel of demon gebruikt is het wel handig om daar eerst toestemming voor te vragen en een offer te brengen. Er zijn stromingen die geloven dat je entiteiten kunt dwingen, maar de kans dat dat zich tegen je keert is erg groot. En waarom zou je ook? Je wil een flow in je intentie en werk, geen negativiteit, beperking en tegenslag.

Reacties zijn gesloten.