Midzomernacht : de perfecte nacht voor magische hulp

midzomernacht, litha, solstice, zonnewende, magie, ritueel, feest, vuur, bezwering, liefde, vruchtbaarheid

Midzomernacht is door de eeuwen heen in allerlei culturen gevierd met vuur, dansen, zingen en vrolijkheid. Tussen 19 en 24 juni is een bijzondere periode vol feesten en rituelen. Het is een heel geschikte tijd om robuuste rituelen vol liefde, voorspoed en leven uit te voeren. Anderzijds is het eveneens het begin van de terugkeer naar duisternis, dus ook voor zulke magie een mooi moment.

Zonnewende in Nederland

In Europa zijn de feesten meestal rond 23 juni. De exacte zonnewende valt rond 20/21 juni. Dat maakt die nacht de kortste nacht van het jaar en vanaf dat moment worden de nachten weer langer en de dagen weer korter. In 2021 valt de zonnewende op maandag 21 juni om 5:31 uur. De volle maan valt op 24 juni, om 20:40 uur. Dat maakt de dagen daartussen een machtig sterk moment om je rituelen, bezweringen en spreuken kracht bij te zetten.

Groei, bloei en overvloed

Vruchtbaarheidsrituelen komen veel voor rond de zonnewende. De link naar de zomer, vol sappig fruit en andere voedzame producten uit de natuur is snel gelegd. Maar de zonnewende is niet alleen een goed moment voor rituelen omtrent een kinderwens, maar eigenlijk voor alles dat kan groeien, bloeien en wat opleveren. Dus ook de uitbouw van een bedrijf, het afronden van een studie, het verstevigen van vriendschappen of samenwerkingsverbanden, etc.

Rituelen en vieringen

Je kan allerlei rituelen uitvoeren, zoals bijvoorbeeld een liefdesbezwering, geld en geluk aantrekken, of een donkere variant als een vervloeking starten, of verbreken. Natuurlijk zijn er ook nog veel andere mogelijkheden. Wanneer je ergens gepassioneerd over bent, het echt graag wil en het graag ziet groeien en uitbouwen: grijp je kans op 21 juni! Mocht je geen specifieke wens hebben, dan kun je het feest natuurlijk ook gewoon in het algemeen vieren. Plant een boom, brand een wenskaars, maak muziek en dans: geniet van het begin van de zomer!

Reacties zijn gesloten.