Twee manieren om je zwarte spiegel te gebruiken

zwarte magie, zwarte spiegel, scrying, waarzeggen, hekserij, demonen, magie, Een zwarte spiegel kun je voor meerdere zaken gebruiken, maar de bekendste twee behandelen we hier: waarzeggen en entiteiten oproepen. Beide zaken kun je natuurlijk op meedere manieren aanpakken, zolang je maar serieus en doordacht te werk gaat. Als je nog niet heel ervaren bent dan kun je wellicht het beste starten met de waarzeggerij.

Intentie en doorzettingsvermogen

Veel mensen kennen de zwarte spiegels met name van John Dee die ze gebruikte om engelen mee op te roepen. Hij was er zelf niet heel succesvol mee, maar het medium dat hij later gebruikte was dat wel. Daar komt het idee vandaan dat je uitzonderlijk getalenteerd moet zijn om dat te doen. Maar het gaat net zozeer om talent, als wel om intentie en doorzettingsvermogen. En ook gewoon een beetje geluk. Soms lukt het heel snel om een entiteit op te roepen, soms moet je echt een lange adem hebben. En een beetje kennis van de beste manieren om op/aan te roepen. Waar je ook vooraf echt goed over na moet denken is waarom je een entiteit op wil roepen. Zorg dat je een duidelijke intentie hebt, goed afgekaderd en helder, zonder veel ruimte voor misinterpretatie.

Engelen, demonen, djinss, geesten en godheden

Je kunt verschillende entiteiten oproepen met een zwarte spiegel: engelen, demonen, djinns, geesten en andere godheden. Meestal vraagt het om een combinatie van hun naam, sigil, enn of incantatie. En hun medewerking. Als ze niet willen, dan kun je een entiteit niet dwingen. Soms lijkt het er allicht op dat dat je lukt, maar de terugslag op zulke hoogmoed kan heel groot zijn. De beste manier om in dit soort rituelen te stappen is met gepast respect. En of je dan een kort efficiënt ritueel doet, of dagenlang bezig bent: als het de bedoeling is dat het je lukt, dan gebeurt dat. Voor djinns is er een ander ritueel, gezien je die niet direct aanspreekt zoals je bij engelen en demonen doet, maar via hun Koningen. Voor het oproepen van geesten is met name een goede focus van belang, daar zit niet veel ritueel omheen.

Waarzeggerij en focus

Een zwarte spiegel werkt hetzelfde als een kristallen bol, of een kom met water. Je zorgt voor een rustige omgeving en twee kaarsen. Visioenen oproepen in een zwarte spiegel vraagt om een ‘andere’ manier van kijken. Eigenlijk kijk je niet zozeer in de spiegel, als wel een beetje er ‘langs’: het zogenoemde ‘schouwen’. Probeer ook op te letten of je misschien dingen hoort, er aan denkt, ruikt, of via wat voor zintuig dan ook. Het hoeft niet zo te zijn dat je echt een beeld in de spiegel ziet, al gebeurt dat soms wel. Natuurlijk is het in het algemeen slim om een zwarte spiegel in het donker toe te passen. Anders leidt zo ongeveer alles je af 🙂

Wil je zelf aan de slag met een zwarte spiegel? Bestel er één op NoxMagicaShop, inclusief  een stap-voor-stap beschrijving voor  spiegelschouwen.

schouwspiegel, spiegel, zwarte spiegel, voorspellen, halloween, samhain, geesten oproepen

Bestel nu je zwarte schouwspiegel!

Reacties zijn gesloten.