Zo leg en onderhoud je contact met engelen en demonen

contact leggen en onderhouden met engelen en demonen

Er bestaan veel verschillende vormen van engelen en demonen en dus ook veel verschillende manieren om contact met ze te leggen en te onderhouden. De voorbeelden in dit artikel hebben betrekking op engelen en demonen uit de christelijke traditie. Lijkt het je interessant om zo’n contact te leggen? Lees dan snel verder!

Geschreven door: Callisca 

Contact met engelen

We noemen hier 3 manieren van communiceren met engelen. Er zijn er nog wel meer, maar sommigen zijn zo ingewikkeld dat ze te moeilijk zijn om hier uit te leggen. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van een engelentablet zoals in de Enochiaanse magie werd toegepast. Dit zijn 3 makkelijke methoden waar je vandaag nog mee aan de slag kan!

  1.  Meditatie – Met name een vorm van pathworking is goed geschikt. Dat is een soort geleide meditatie waarbij je jouw doel visualiseert en tot werkelijkheid maakt. In dit geval: contact met een engel. Gebruik al je zintuigen bij de visualisatie en stel je open voor een positieve uitkomst.
  2. Gebed – dit doet meteen aan de christelijke manier van bidden denken, maar het kan ook op je eigen manier. Zeg hardop wat je graag wil, hoe je dat wil, waarom je het wil. Doe dat wel op een vragende manier, niet op een dwingende.
  3. Engelenkaarten – dit zijn een bepaald soort orakelkaarten waarbij elke kaart staat voor een bepaalde engel, een boodschap, of een thema. Er zijn veel verschillende decks. Welke geschikt is voor jou is een kwestie van voorkeur.

Contact met demonen

Bij demonen is het van groot belang om je te beseffen met welke krachten je bezig gaat. In de christelijke traditie hebben demonen een erg slechte naam, maar in andere culturen en religies ligt dat genuanceerder. Wat wel altijd belangrijk blijft: wees beleefd en correct. Ga niet dwingen, of denken dat je macht hebt over een demon. Die zal je alleen helpen als zij dat zelf willen. wees daar dan ook dankbaar voor.

  1. Rituelen – er zijn veel rituelen die draaien om het op/aanroepen van demonen. Het zijn vaak ingewikkelde, lange, traditionele rituelen. Offers, gebeden en beweging zijn vaak onderdelen van zulke rituelen.
  2. Enns & sigils – elke demoon heeft een bepaalde incantatie waar je die mee kan oproepen, een ‘Enn ‘. Deze hangen samen met hun sigils, oftewel symbolen. Die 2 combineer je om je focus te kunnen richten. Je kan hier ook nog demonenkaarten bij gebruiken.
  3. Zwarte spiegels – je kan deze gebruiken in combinatie met de Enns en sigils, maar ook los daarvan. Door een sterke visualisatie en het ‘langs’ de spiegel kijken stel je je open voor contact. Sommige mensen  ‘zien ‘echt een demon, maar meestal is het meer een sensatie, een geluid, of een gevoel van binnen.

Voor al het voorgaande geldt: wees positief en dankbaar. Engelen en demonen kunnen je ontzettend goed helpen, als ze dat zelf willen. En nog een tip: leg niet alleen contact wanneer je ergens om wil vragen, maar ook gewoon uit interesse of vriendelijkheid. Het is net als in je echte leven: vrienden die alleen bellen als ze wat van je nodig hebben: daar ben je snel klaar mee toch?

 

Reacties zijn gesloten.