Zout, ijzer, zilver: welke bescherming werkt het best?

Bescherming, beschermen, magie, demonen, geesten, oproepen, zout, ijzer

Bescherming is het eerste waar het vaak over gaat wanneer er rituelen ter sprake komen. Maar welke bescherming gebruik je waarvoor? En is het werkelijk nodig, of valt dat gevaar wel mee?

Cirkel van zout

De bekendste beschermingsvorm is de cirkel van zout. In elke horrorfilm waar het gaat over geesten, demonen, of andere gevaren trekken de spelers zich terug in zo’n cirkel, die dan ook absoluut niet verbroken mag worden. De maximale cirkel bescherming is een combinatie van 3 cirkels: zout, aarde en vuur. Is het nodig? Het antwoord daarop is: alleen als je daar zelf in gelooft. Jij bent degene die Kracht & Macht geeft aan wat je doet. Dus als jij gelooft dat die cirkels je beschermen dan doen ze dat. Zoals bij alle vormen van magie en manifestatie draait het puur en alleen om jouw geloof, jouw geestkracht. Wel werkt het extra goed dat zoveel mensen er in geloven, dat geeft zo’n rituele handeling extra kracht.

Handige producten om jouw geloof te versterken vind je op NoxMagicaShop. Zoals bijvoorbeeld:

Sal Negra – Zwart zout – Black Salt

Sal Negra, Black Salt, Zwart zout, bescherming

IJzer en zilver

IJzer wordt vaak genoemd als middel om entiteiten te binden. Waarschijnlijk vindt die gedachte haar oorsprong in de vloeibare kern van onze planeet: magma. Dat is gesmolten steen dat grotendeels bestaat uit zaken als ijzer, nikkel en andere metalen. Als dat het heftstigste is wat er op onze planeet te vinden is, dan zou dan moeten werken, toch? Wederom: als jij dat gelooft, dan werkt dat inderdaad. Het is ook veel makkelijker om krachtige verbinding te visualiseren met een ijzeren ketting dan met een plastic draadje. Zilver heeft een associatie met de maan, magie en monsters als weerwolven. Een soort chiquere vorm van ijzer. En ook dat kan goed bijdragen aan bescherming.

Vragen stellen vooraf

Voordat je aan de slag gaat met zware beschermingsmiddelen moet je jezelf een heel belangrijke vraag stellen: waar ben je bang voor? Want wanneer je heel bang bent dat het misgaat wanneer je jezelf niet goed beschermt, forceer je feitelijk dat het misgaat. Omdat jij zelf die verwachting waar gaat maken. Ik raad zelf mensen altijd aan ver weg te blijven van zaken die ze alleen maar durven met veel bescherming. Want alles werkt alleen omdat jij denkt dat het werkt.  Entiteiten oproepen met rituelen, zwarte spiegels of ouija borden moet je gewoonweg niet doen als je er bang voor bent. En dat geldt voor elk ritueel: angst is de slechte raadgever. Dus niet beschermen, maar gewoon niet doen!

 

Reacties zijn gesloten.