Sigils bedenken, maken en laden in 5 simpele stappen

sigil, sigils, intentie, maken, laden, energie, wens, ritueel, magie, magic, magisck, chaosmagie, fusionmagic, alfabet, engelenalfabet

Sigils zijn er in twee soorten. Namen van goden, demonen en engelen visueel weergegeven, of jouw intentie en/of wens die je zelf vormgeeft. Dit artikel gaat over de tweede vorm van sigils. Het is een manier van focussen die met name veel in de Chaosmagie gebruikt wordt. Wanneer je sigils in een andere magische stroming inzet is het een vorm van fusion-magick. Superhandig en heel simpel te maken!

Denk goed na over jouw intentie, doel of wens

De eerste stap is veruit het moeilijkst: denk heel goed na over wat je precies wil. ‘Meer geld’ kan ook een tientje meer zijn. Of misschien een ton, maar dat je die dan krijgt doordat je je been bij een bedrijfsongeval kwijtraakt. Dus denk na! Waar gaat dat geld vandaan komen? Waar wil je het voor gebruiken? Wanneer verwacht je het? Onder veel vragen zit vaak een andere vraag. Dan willen mensen ‘meer geld’ zodat ze bijvoorbeeld hun baan op kunnen zeggen, of hun partner verlaten. Vraag dan daar expliciet om. Noem ook altijd een tijdstip. ‘Vier weken na vandaag’ ( en noem dan eventueel nog de datum van die dag). Of vóór 15 oktober 2020′. Formuleer altijd positief. Zeg dus niet ‘ik wil niet eenzaam zijn’, maar ‘ik wil veel fijne sociale contacten hebben’. Wanneer je namelijk denkt aan ‘niet eenzaam’, is dat een afgeleide van ‘eenzaam’ en dat blijft dan hangen. Niet doen dus.

Van gedachte naar tekst

Wanneer je jouw intentie goed hebt omschreven, laat ‘m dan even rusten. Ga wat anders doen, maak een wandeling, ga onder de douche, zoiets. Wanneer je daar mee klaar bent kijk je met een frisse blik naar de zin die je hebt opgeschreven. Ben je er nog steeds tevreden over? Omschrijft het gedetailleerd, zonder foutmarge, wat je wil en wanneer je het wil? Dan ga je over tot het maken van een bijpassend beeld. Laten we als voorbeeld deze zin nemen ‘ik start binnen vier weken met de baan waar ik vandaag op heb gesolliciteerd’. Wat je dan doet is alle klinkers eruit halen. Dan ziet het er zo uit: ‘KSTRTBNNNVRWKNMTDBNWRKVNDGPHBGSLLCTRD’.

Maak het zo onbegrijpelijk mogelijk

De letter reeks van hierboven is al tamelijk onbegrijpelijk, maar je onderbewuste zou het nog steeds kunnen herkennen en dat is nou net niet de bedoeling. De volgende stap is de letters uit ons alfabet omzetten naar letters uit een andere. Het meest gebruikt is het ‘Celestial alphabet’ oftewel het ‘Angelic Alfabet’, in de 16e eeuw gemaakt door Heinrich Cornelis Agrippa (zie hieronder). Maar als een andere je beter bevalt: gewoon doen. Of maak zelf een alfabet!

celestial alphabet, angelic alphabet, alfabet, sigil, sigils, letters, symbolen

Wanneer je jouw zin over hebt gezet in het alfabet van je keuze ga je er een tekening van maken. Je verbindt de letters totdat je een afbeelding hebt die je goed kunt visualiseren, maar daarna snel kan vergeten.

Als het nog niet heel duidelijk is, kom dan snel terug, want we zijn bezig een filmpje met uitleg te maken!

Laad je sigil met energie

Om je sigil te activeren moet je ‘m laden met energie. Dat kan door middel van seks, pijn, meditatie, of wat anders dat je veel energie geeft (dansen, zingen, etc). Neem de door jou gemaakte sigil goed in je op, zorg dat je die makkelijk voor de geest haalt.

  • Meditatie: ontspan volledig door een rustige buikademhaling en staar naar de sigil. Probeer je hoofd helemaal leeg te maken tot er niets anders meer is dan de sigil. Visualiseer hoe de sigil straalt van energie en laat ‘m dan ontploffen, oplossen,verbranden, etc.
  • Pijn: op het moment dat je de pijn ervaart kanaliseer je die energie naar de sigil, laat het los en visualiseer hoe die energie er doorheen stroomt
  • Seks: op het moment van een orgasme kanaliseer je de energie op dezelfde manier als bij pijn
  • Dansen/zingen: probeer het zo opzwepend mogelijk te maken, zodat er veel energie vrijkomt. Stuur dat naar je sigil, denk eraan en laat de energie er doorheen vloeien.

Vernietigen of bewaren?

In de Chaosmagie vernietig je de sigil nadat je die hebt geladen. De voorkeursmanier is verbranden, maar in water oplossen of zoiets kan natuurlijk ook. Gebruik je de sigil in een mojobag dan laat je die intact, totdat de mojobag klaar is. Het idee achter de vernietiging is dat je de energie die je hebt geladen vrijlaat in het universum zodat die zich kan manifesteren en jouw intentie/wens laten uitkomen. Een mojobag ‘leeft’ dus die heeft een andere manier om je wens uit te laten komen.