Op welke manieren kun je magie leren gebruiken?

magie leren, boeke, witte magie leren, zwarte magie leren, hekserij, wicca, voodoo, santeria, chaosmagie, les, ritueel,

Magie is een heel breed veld met allerlei stromingen. Er zitten dan ook wel verschillen tussen hoe je die diverse vormen van magie kunt leren. In vroegere tijden leerde je zo ongeveer alles door familie of door ergens in de leer te gaan. Maar tegenwoordig zijn er meer manieren om je de kennis eigen te maken.

Gesloten versus open magie

Met name op Amerikaanse fora is er veel gedoe over wat wel en niet inclusieve stromingen zijn. Magie uit onder meer voodoo, santeria en Native Americans valt binnen religieuze stromingen en worden vaak gezien als gesloten. Sommige mensen zijn van mening dat je daar niets te zoeken hebt als je geen culturele achtergrond hebt die betrokken is bij die religies. Anderen vinden dat het wel kan, maar dat je dan officieel geinitieerd moet worden. En dan is er nog een vrij grote groep mensen die er van uit gaan dat magie van alle mensen, voor alle mensen is, dus dat alles open is. Hoe je er verder ook in staat, magie leren kan ook bij die stromingen al vrij behoorlijk door vrije informatie.

Magie op internet

Eén van de grote voordelen van internet is dat er veel geschriften, grimoires en overleveringen van vroeger te vinden zijn. De eerste stap in je leerproces is dan ook lezen, lezen, lezen. En toepassen. Daarnaast zijn meditatie, visualisatie en pathworking handig om te leren. In elke vorm van magie is het van belang je focus strak op je intentie te houden. Hoe meer jouw wens / intentie leeft, hoe beter je de resultaten zullen zijn. Ga je voor ChaosMagie dan haal je overal wat vandaan dat je aanspreekt. Wil je meer de Wicca kant op dan zijn er meer regels, voorschriften en protocollen die je je eigen moet maken. Dat laatste geldt ook voor voodoo, santeria, winti, druides en Noordse magie.

Hoe leer je witte magie versus zwarte magie

Witte magie is makkelijker toe te passen en te leren. Dat heb je al in simpele vorm, zoals de wenskaarsen. Daarbij  steek je ze aan en brand je ze met een bepaalde gedachte en door het vuur laad je de bedels die er in zitten met energie. Veel mensen vinden het fijn om daarna wat bij zich te kunnen dragen om de verbinding met hun wens beter te voelen. Daar zijn de bedels en amuletten goed geschikt voor. Veel witte magie draait om een wens die je over geeft aan het Lot en dan zien of het Lot dat ook zo vindt. Met voorbeelden daarvan staat internet vol. Zwarte magie is veel dwingender en kent wat meer do’s en don’ts. Er is minder over te vinden op internet, mede doordat veel mensen het wat eng vinden en bang zijn voor consequenties. Maar ook daarbij is het van belang op je gevoel af te gaan. Uiteindelijk maak jij je regels en beslis jij hoe je iets aanpakt.

Losse rituelen werken goed

Op NoxMagica staan behoorlijk wat rituelen die je zelf kunt doen, uit zowel witte magie als zwarte magie. Die werken ook heel goed als je verder niet zoveel kennis van magie hebt. Wil je ze in wat breder perspectief plaatsen dan kun je terugvallen op het internet, boeken en cursussen. In de leer gaan, of lid worden van een groep of verenging kan natuurlijk ook. Lid worden van online groepen, fora en andere virtuele bijeenkomsten is wat minder aan te raden. Er zijn net zoveel meningen en invullingen van magie als dat er mensen zijn en veel spreken elkaar tegen. Het is echt een pad waarop je je eigen gevoel moet volgen om goede resultaten te bereiken. Het voordeel aan snel tot actie overgaan is dat je geloof in je eigen kunnen wordt vergroot wanneer je resultaten bereikt. Dat maakt je enthousiast en geeft extra energie.

Reacties zijn gesloten.