Zo houd je een fijn ritueel voor je favoriete Godin

Godinnen, Godin, ritueel, aanbidding, aanbidden, kaars, Lilith, Hekate, Isjtar, Inanna, Isis, Erzulie, wicca, Madame Brigitte, voodoo, hoodoo, hekserij, voorspoed, liefde

Er zijn verschillende soorten rituelen, varieërend van een concreet ritueel om een specifiek doel te bereiken tot aan aanbidding, of waardering uitspreken voor een entiteit. Dat gaat van het neerzetten van kleine offers tot aan een uitgebreider ritueel. Heb jij een favoriete Godin? Dan is dit een mooi ritueel om haar te danken of te vereren.

Verschillende Godinnen

Er zijn veel verschillende Godinnen die je kunt aanbidden, vereren, of incidenteel om hulp vragen. De bekendste zijn waarschijnlijk Hekate, Lilith, Isis, Inanna  / Isjtar / Astaroth, Kali en Isis. Daarnaast allerlei Godinnen uit het Griekse en Romeinse pantheon. Ook in de hoodoo / voodoo en aanverwante stromingen zijn er veel Godinnen. Goden natuurlijk ook, maar daar de volgende keer meer over 🙂 Voor elk van die Godinnen zijn er specifieke rituelen die je toe kunt passen, maar je kan ook zelf een ritueel ontwerpen en uitvoeren. Of je volgt het hieronder beschreven ritueel. Maar voel je vrij om dat te veranderen, of uit te breiden.

Godinnen ritueel

Zoals bij elk ritueel is het van belang dat je je fijn, ontspannen en goed voelt. Mocht je een bad hebben, maak dat dan. Gebruik zoete, geurige badolie, bij voorkeur in een rode kleur, of in de kleur die jij associeert met de betreffende Godin. Zet een fijn muziekje aan en geniet van de ontspanning. Je kunt het combineren met allerlei andere handelingen die je fijn vindt en je ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een scrub of een gezichtsmasker. Na afloop spoel je alles goed af, of je neemt een douche waarbij je dan ook je haar kunt wassen. Smeer je lekker in en trek kleding aan waar je je fijn in voelt.

Godin, Godinnen, wenskaars, ritueel, geurkaars, wicca, hekserij, magie, hoodoo, voodoo, aanbidden, vereren, hulp

Bestel hier de Great Goddess Godinnenkaars.

Kaarsen en offers

Wanneer je relaxed, happy en ontspannen bent kleed je je altaar aan met spullen die goed voor je voelen en bij de Godin passen. Denk aan spullen als:

 • rozenblaadjes
 • koekjes
 • chocola
 • bloemen
 • planten
 • gebak
 • limonade
 • muntjes
 • rozemarijn
 • kaneel
 • lavendel
 • stenen
 • sieraden

Sommigen gebruiken een athame en pot. Dat wordt vaak gebruikt in combinatie met handelingen als het wegbezemen van negativiteit en het tekenen van een pentagram. Dit ritueel is meer geschikt voor aanbidding en het onderhouden van een fijne band, dus dan gebruik je zoiets meestal niet.

Wanneer je je altaar goed hebt ingericht steek je de kaars aan. Nodig je Godin uit door haar aan te roepen en vertel haar wat je wil, of wat je haar wil vertellen, wil delen, wat dan ook. Dat kan op rijm, of niet. Sommigen vinden het fijn om toepasselijke incantaties te gebruiken, of te zingen. Dank haar voor haar aandacht en aanwezigheid en vergeet niet om netjes afscheid te nemen. Zie het als een samenkomst met één van je beste vriendinnen.

Het is van belang dat je niet alleen rituelen houdt als je hulp nodig hebt of vragen hebt, maar ook gewoon om je band te onderhouden en je waardering uit te spreken, of op een andere manier te laten merken. Je zult merken dat je daar zelf ook gemoedelijker en blijer van wordt.

 

 

Reacties zijn gesloten.