Magische bezweringen: welke materialen zijn geschikt en waarom?

magische bezweringen, bezweren, rotueel, toveren, hekserij, spreuken, materialen, voordelen, nadelen, magic, magick, wicca, kruiden, altaar, talisman, amulet, botten, offer, bloedoffer, witte magie, zwarte magie, gras, voodoo, hoodoo, witchMagische bezweringen hebben vaak een opbouw, waarbij het van belang is dat je (bepaalde) ingrediënten toevoegt. Maar welke materialen zijn daarvoor geschikt? En wat zijn de voor- en nadelen van sommige spullen? En moet je ze echt zelf maken, of kan kopen ook?

Organische materialen en energie

Magie draait om energie, dat is de basis. Organische materialen winnen het daarbij van anorganische. Natuurlijk is alles opgebouwd uit atomen, dus het verschil komt allicht wat gekunsteld over. Het is meer een ervaringskwestie. Katoen, wol en zijde ‘winnen’ het van polyamide, lycra en nylon. Een steen voelt ‘anders’ dan een legoblokje. Het overbrengen, vasthouden en onderhouden van energie gaat gewoonweg makkelijker bij organische materialen. Wanneer je de keus hebt is het dus aan te raden te gaan voor organische materialen:

 • natuurlijke (dierlijke of plantaardige) stoffen: katoen, wol, zijde, linnen, hennep, mohair, leer, etc
 • veren, botten, nagels, haar
 • spuug, bloed, zaad, etc
 • zand, aarde, klei
 • hout, stenen
 • gras, bloemen, bladeren
 • eten: koek, broodkruimels, groenten, snoepgoed, cake, etc
 • drinken: (bron)water, frisdrank, wijn, sterke alcohol, etc
 • kruiden: kaneel, rozemarijn, munt, lavendel, Sint Janskruid, tijm, venkel, valeriaan, etc
 • zout water, zoet water
 • suiker, zout
 • was, kaarsvet
 • wierook, olie

Bewerkt, onbewerkt, of zelf doen?

Sommige onderdelen zijn onbewerkt het meest handig om mee te werken, maar bij anderen heb je de keus. Je kunt een stukje katoen gebruiken, een tasje van katoen kopen, of er zelf één maken. In het algemeen werkt het bij witte magie en zwarte magie het allerbeste om alles zelf te maken. Maar daar moet je dan wel de tijd, handigheid en kennis voor hebben. Wanneer je 3 uur aan het klooien bent om een tasje in elkaar te zetten dan is er van je positieve intentiestemming natuurlijk weinig meer over. In dat geval kun je het beter kopen. Daarbij is het handig als er al wat voorbereidend werk is gedaan en hoe het product is gemaakt. Handgemaakt, met de juiste intentie en wellicht een bijpassende (kleine) ceremonie is dan beter dan een fabrieksmatig serieproduct.

Nooit anorganische materialen gebruiken dan?

Bij veel magische bezweringen is het van belang dat je jezelf zo goed mogelijk één maakt met iemand anders, een bepaalde situatie, een gewenste uitkomst, etc. Visualiseren helpt daar heel goed bij, maar ook voorwerpen die erbij horen dragen bij. En als daar niet-natuurlijke elementen bij zitten, tja, dan is dat nou eenmaal zo. Als je een liefdesbezwering wil uitvoeren die betrekking heeft op iemand die plastic beeldjes verft en daar zielsveel van houdt, dan weegt de energie van die passie ruimschoots op tegen het feit dat het plastic is. Ga af op je eigen gevoel, dat is echt de beste graadmeter.

Zwarte magie en vervloeken: heel andere zaken

Bovenstaande informatie slaat met name op witte magie rituelen. Bij zwarte magie gebruik je ze ook, maar daar komen soms nog andere zaken bij. Voor vervloekingen gebruik je bijvoorbeeld zure, prikkende, akelige dingen. Voor het oproepen of aanroepen van entiteiten zijn (zwarte) spiegels of glazen bollen als extraatje best handig.

Reacties zijn gesloten.