Magie voor beginners: met deze 6 tips maak je een goede start

Magie voor beginners, les, ursus, les, workshop, tips, trucs, witte magie, zwarte magie

Magie is een heel natuurlijk verschijnsel en iedereen kan het. Of je de interesse vanuit je opvoeding en omgeving mee hebt gekregen, of pas op latere leeftijd mee aan de slag gaat: je kan het leren. Of eigenlijk meer ontdekken bij jezelf. Toch zijn veel mensen bang het ‘verkeerd’ te doen. Maar kan dat wel? Hoe doe je magie goed, of verkeerd?

1 – Bepaal je intentie

De basis van elke vorm van magie is intentie. Je kan niet krijgen wat je wil, als je niet weet wat je wil. Het heeft geen zin om een ritueel, of bezwering te doen voor meer geld, als je eigenlijk meer vrijheid wil. Als je je ex terug wil, denk dan ook aan alle negatieve kanten van de relatie: is het niet gewoon liefde en aandacht die je wil? Of wraak? En als je dat laatste wil, is dat echt op die persoon gericht? Of heeft diegene iets gedaan dat pijn en verdriet uit je verleden triggered? En zou je die energie eigenlijk op degene moeten richten die je toen pijn heeft gedaan?

2 – Geloof dat je wens wordt vervuld

Het is van uiterst belang dat je echt gelooft in het uitkomen van je wens. Als je twijfelt heeft het geen zin. Dat geldt ook voor rituelen die iemand anders voor je doet. Als je meteen de volgende dag al twijfelt of het wel gaat uitkomen is het verspilde moeite. Het Lot maakt waar wat jij wil. Maar dan moet je niet ‘geloven’ dat je het wel krijgt. Nee je moet ‘weten dat je het al hebt’. Als het voor jou echt is, dan wordt het echt. Wanneer je nep lacht, wordt je toch vrolijk. Je lichaam reageert op die actie, ongeacht of het waar is of niet. Je maakt het zelf waar. Zo geldt dat ook in de magie.

3 – Geloof in ‘correspondentie’

Correspondentie is het gegeven dat wat je bij het één doet, doorwerkt in het ander. In het klassieke Hermetische boek Kybalion is het één van de basisprincipes (axioma’s) dat je waarschijnlijk in het Engels wel herkend:  ‘As above, so below’ (principle of correspondence). Je gebruikt dat principe bijvoorbeeld bij objectmagie. Wanneer je een band creëert tussen een object (bijvoorbeeld een pop) en een persoon werkt de invloed die je uitoefent op de pop door op de persoon aan wie je het gekoppelt hebt. Zo kan je bijvoorbeeld ook een beschermingsschild overbrengen op een talisman / amulet.

4 – Let goed op je omgeving

Wanneer een bezwering in invloed toeneemt zie je vaak kleine veranderingen om je heen. Bepaalde nummercombinaties keren telkens terug, je ziet telkens verschillende mensen met dezelfde kleding aan, je overhoort stukjes conversatie die over jouw wens lijken te gaan, etc. Dingen die sommige mensen gekscherend ‘hick-ups in de matrix’ noemen. Sommige mensen zullen zeggen ‘Ja, dat zie je omdat je er zelf zo mee bezig bent’. Maar dat maakt voor de werking niet uit. De energie gaat hoe dan ook naar de vervulling van je wens / intentie. Of dat komt doordat het Lot het aldoor onder je neus schuift, of doordat jij het aldoor doorgeeft aan het Lot: de werking blijft hetzelfde.

5 – Ga niet stressen

Je moet er echt 100% op vertrouwen dat wat jij wil, ook daadwerkelijk gebeurt. Ga niet twijfelen, ga niet een heleboel andere dingen proberen om dezelfde intentie te ondersteunen. Daarmee geef je jezelf alleen aldoor het signaal dat het niet genoeg is en dat het niet gaat lukken. En inderdaad: dan gaat het ook niet lukken. Geef je magie tijd, ruimte en vertrouwen. Het komt goed. Het komt altijd goed. Misschien niet helemaal op de manier die je in gedachten had, of zo snel als je had gehoopt, maar toch: alles komt goed. Je basisintentie komt uit.

6 – Magie helpt degene die zichzelf helpt

Magie werkt niet als je achterover leunt en wacht tot het Universum jou komt bedienen. Je zet op die manier zelf geen energie in werking, je creërt geen stroom om de juiste kant op te gaan. Je blijft in stilstand en in afwachting, waardoor de energie die je wil sturen ook in stilstand en afwachting blijft. Beweging is goed voor je lichaam, geest, ziel en intentie. En dat geldt voor elke bezwering, spreuk, ritueel: alles. Of je nou meer geld wil, liefde vinden, of de invloed van een negatief persoon wil verwijderen: positivisme, beweging en enthousiasme zorgen voor meer energie. Blijf niet zitten en jammeren dat de hele wereld tegen je is of dat je ‘altijd pech hebt’. Daarmee versteving je alleen maar die laatste twee intenties. Dat doe je echt zelf. Buig dat om en maak er wat positiefs van: beter voor jou en waarschijnlijk ook voor je omgeving 😉

Reacties zijn gesloten.