Vraagritueel voor magische hulp en steun van engelen

engelen, engel, hulp, hulp vragen, helpen, angst, pijn, tegenslag, redden, redding, ritueel

Een vraagritueel is heel geschikt om om hulp te vragen. Dat kan aan elke entiteit, maar er zitten wel verschillen in de inhoud van elk ritueel. Dit artikel is gewijd aan het hulp vragen aan engelen. Voel je je meer thuis bij demonische hulp? Nog even geduld, daar komt ook een beschrijving voor. Bedenk wel dat engelen niet de grappige witte , immer goede, stralende witte wezens uit de films en boeken zijn. Engelen zijn zeer krachtig en kunnen behoorlijk overheersend in hun autoriteit zijn. Ze kunnen mensen, situaties en gebeurtenissen maken, breken en beïnvloeden. Ze verdienen dus zeer groot respect.

Voorbereiding voor vraagritueel

Elk ritueel vraagt om een eigen voorbereiding en die kun je zo breed of smal maken als je zelf wil. Het belangrijkste binnen magie is dat je doet wat bij je past. En in alles gaat het primair om je intentie. Heb je specifieke hulp van een engel nodig, focus je daar dan op tijdens het vraagritueel. Wil je gewoon meer algemene steun en hulp, houd dat dan in je hoofd. Wanneer je duidelijk hebt wat je precies wil maak je jezelf eerst goed schoon. Je kunt in bad gaan,  maar denk er dan wel aan om na te  spoelen onder stromend water. Heb je echt geen tijd voor zelf een douche, dan kan wassen ook, maar douchen heeft echt de voorkeur. Bedenk hoe je alle smetten en invloeden van buitenaf van je afspoelt. Je hoeft je nu nog niet te richten op je hulpvraag, nu ben je echt bezig zo schoon mogelijk te worden.

Engelen om hulp vragen

Na het douchen kun je zelf beslissen wat je doet. Wil je speciale kleding aan, je haar wel of niet föhnen, etc: doe wat voor jou goed voelt. De bedoeling is dat je een sfeer van verwachting en blijdschap oproept. Je gaat contact leggen met een krachtige fijne redder in nood: dat is genoeg om blij van te worden. Wanneer je klaar bent pak je pen en papier en een (witte) kaars (of waxinelichtje). Ga bij een raam zitten (hoeft niet open, mag wel) en steek de kaars aan. Richt je op je hulpvraag, wens, gevoel, wat dan ook dat je aan de engel wil vragen. Wanneer je dat duidelijk hebt voor jezelf schrijf je het op. Lees het goed na en besluit of dat echt is wat je wil. Bedenk wel dat engelen er een andere interpretatie aan kunnen geven als dat beter in jouw levenslot past.

Duidelijk praten en vragen

Wanneer je zeker weet dat je jouw vraag goed hebt omschreven richt je je op de kaars. Adem een aantal keren diep in en uit, met een rustige harmonieuze buikademhaling. Voel de blijdschap en verwachting door je heen gaan. Vervolgens vraag je de engelen om hulp op dezelfde manier als je bij een goede vriend zou doen. De exacte woorden maken niet uit. Een voorbeeld is: ‘Dag engelen, ik wil graag hulp bij dit-en-dit. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen en bijstaan.’ Varieer daar vooral op, tot je jezelf er goed onder voelt. Bedank ze vervolgens voor hun aandacht en mogelijke hulp. Laat de woorden uit jezelf komen, want het gaat er om dat je ze echt meent. Dit is makkelijker als je al eens om hulp aan ze hebt gevraagd en dat ook hebt gekregen. Het volle, witte, fijne gevoel van blijdschap en dankbaarheid ken je dan al en dat valt dan makkelijk weer op te roepen. Blijf je aandacht wel richten op de kaars.

Wees dankbaar, of je het nou wel of niet krijgt

Na afloop van jouw vraagritueel is het belangrijk dat je probeert nog even in een goede sfeer te blijven. Dus niet meteen het drukke verkeer in of rennen naar je werk. Wanneer je de hulp krijgt waar je om hebt gevraagd is het fijn als je daar nog een keer voor bedankt. Dat kan gewoon zo, maar je kunt het ook in de vorm van hetzelfde ritueel als hiervoor doen. Dat maakt de engelen ook duidelijk dat je ze belangrijk genoeg vindt om ook je best voor te doen wanneer je niets vraagt.

Reacties zijn gesloten.