Oproepen van entiteiten: welke vraag jij om hulp en hoe

oproepen, aanroepen, evoke, invoke, geesten, goden, godinnen, voorouders, engelen, demonen, djinn, hulp, helpen, ritueel

In sommige stromingen, zoals voodoo, winti, santeria en katholicisme wordt er hulp gevraagd aan entiteiten. Voorouders, goden, godinnen, etc. Ook in andere stromingen is het oproepen / aanroepen van entiteiten veel voorkomend. Daar valt naast de voorgaande voorbeelden nog veel meer onder: demonenengelen, geesten, djinn, mythische wezens, etc. De namen verschillen binnen elke cultuur. Ook kan er een verschil in intentie bij zitten: wil je vrijwillig geschonken hulp, steun, of advies? Of wil je een entiteit dwingen, sturen en controleren?

Verschillen tussen de entiteiten

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen de entiteiten die bekend zijn? Daarvoor moet je het verschil zien tussen energie die is blijven hangen nadat de fysieke verschijning weg is (voorouders, geesten, of ‘spoken’) en energetische wezens (goddelijkheden, demonen, engelen, djinn). Die eerste categorie kan niet in vaste fysieke vorm verschijnen. Je kunt de energie wel zien, als je daar bevattelijk voor bent. Bij bepaalde rituelen kunnen ze bezit van een mens of dier nemen, maar die connectie is van korte duur. Net lang genoeg om vragen te beantwoorden of ergens bij te helpen.

Energetische wezens

Deze categorie is een stuk sterker en onvoorspelbaarder dan de vorige. Waar geesten afhankelijk zijn van echte actie om bezit te kunnen nemen van iemand kunnen de goddelijkheden, demonen, engelen, djinn etc dat uit zichzelf. Er zijn veel rituelen om ze op te roepen. Je kunt om hulp vragen, of ze gewoonweg aanbidden in de hoop dat ze uit zichzelf interesse in je hebben. Er zijn ook rituelen om bijvoorbeeld demonen te ‘dwingen’. Daarvoor moet je echt heel sterk in je schoenen staan. Als je ze niet onder controle kunt houden is de ellende niet te overzien. Doordat ze een verschijning van zichzelf hebben en dus in deze (stoffelijke) realiteit kunnen bestaan kunnen ze net zoveel schade toebrengen als een levend mens. Maar daarnaast kunnen ze uit zichzelf bezit nemen van jouw lichaam en/of geest.

Waarom hulp oproepen

Misschien vraag je je af waarom je de hulp van entiteiten zou oproepen. In het geval van de voorouders en geesten kunnen zij vragen beantwoorden en wijsheid delen. De tweede categorie kan dat ook, maar is daarnaast ook in staat om grote voordelen op te leveren (of grote nadelen, afhankelijk van hoe het uitpakt). Doordat ze niet uit deze realiteit komen spelen ze niet volgens ‘onze’ regels. Ze kunnen voorspoed, geluk, geld, macht, gezondheid en liefde op je pad brengen doordat ze buiten onze werkelijkheid leven. Zoiets als ‘God-mode’ in een videogame. Zij kunnen cheats gebruiken doordat ze niet afhankelijk zijn van de ‘code’ van onze wereld. Maar mede daardoor zijn ze veel sterker dan wij. Daardoor kunnen ze ook veel onheil, ellende en andere negativiteit veroorzaken.

Eén reactie:

  1. Pingback:Wraak nemen en onrecht bestrijden: dit ritueel werkt perfect - NoxMagica

Reageren is niet mogelijk