Visualisatie is het geheim en de basis van effectieve magie

visualisatie, visualiseren, voorstellen, bedenken, realiteit, trainen, oefenen, hoe, magie, magick, magic, wens, intentie

De basis van effectieve realiteits manipulatie is visualisatie. Of met andere woorden: om invloed te hebben op je omgeving moet je goed kunnen bedenken hoe jij je omgeving liever wil zien. Maar ook om magie met handgebaren goed te laten werken is het van belang dat je visualisatie goed onder de knie hebt. Hoe doe je dat en waar gebruik je het precies voor?

Intentie, wens en goede afloop

Wanneer je een bepaald doel wil bereiken met jouw magie dan is het van belang dat je jezelf er van overtuigd dat dat doel al is bereikt. Tijd is niet rechtlijnig, dus er is een werkelijkheid waarin jouw wens al is uitgekomen. Het universum werkt er naartoe, zolang jij volledig in jouw geloof dat het al gebeurt is staat. Voorbeeld: je wil een blauwe villa met oprijlaan, vier slaapkamers en een tennisbaan. Je hebt een plaatje van dat huis. Door middel van verschillende soorten magie kan je daar aan werken: chaosmagie, voodoo, hulp van demonen, kies maar uit wat jou het beste ligt. En tijdens dat ritueel vraag je niet om die villa, maar richt je je op hoe blij je bent met dat je die villa al hebt. Hoe je door de gangen loopt, in de kamers bent, uit het raam kijkt, etc. Dat laatste, dat is visualisatie.

Visualisatie bij handgebaar magie

Magie met handgebaren en visualiseren horen ook bij elkaar. Wanneer je door een drukke straat loopt visualiseer hoe mensen een pad voor je vrij hebben gemaakt (nooit vragen of ze dat kunnen, er van uitgaan dat het al is gebeurd). Daarnaast maak je een cirkelgebaar met je wijsvinger terwijl je een beschermende witte bol om jezelf heen bedenkt. Die bol is ondoordringbaar en zweeft om je heen. Mensen kunnen niet meer dichtbij komen. Let er iemand niet op dan tik je die met je wijsvinger aan de kant. Combineer dat met het beeld dat je de lucht vanaf je wijsvinger kracht geeft en letterlijk die persoon aan de kant duwt. Meer voorbeelden kun je binnenkort in het artikel over handgebaren magie lezen.

Oefenen is de beste manier

Om effectief te kunnen visualiseren moet je eerst aandachtig kijken. Om terug te komen op het voorbeeld van de villa: je kijkt naar de voordeur, de bel, de kozijnen, de oprijlaan. Houd dat beeld vast, sluit je ogen en stel je voor hoe je die oprijlaan opkomt. De kozijnen bekijkt, aanbelt, de deur gaat open. Blijf dat soort handelingen oefenen. Een nog makkelijkere manier is een appel in je hand houden en van alle kanten bekijken. Elk vlekje, butsje, het steeltje, de kleuren: neem alles goed in je op. Dan sluit je je ogen en terwijl je de appel ronddraait in je handen stel je je voor hoe dat eruit ziet. Wanneer je genoeg oefent is er geen verschil meer tussen het beeld dat je open ogen waarnemen en het beeld dat je in je hoofd maakt. Dat is het punt dat je wil bereiken.

Eén reactie:

  1. Pingback:Magische bezweringen: welke materialen zijn geschikt en waarom?

Reageren is niet mogelijk