Handbewegingen starten en versterken jouw magie

handbewegingen, handbeweging, handgebaar, handgebaren, handen, magie, Qi, energie, manipulatie, manipuleren, hekserij, magie, magic, magick, toveren, bescherming

Handbewegingen vormen een ondersteuning voor magie die je overal kan gebruiken. Je kan er letterlijk energie mee bewegen. Of de bewegingen gebruiken als versterking van je visualisatie. Je kent de voorbeelden wel uit films, waar soms ook een toverstok of wat anders wordt gebruikt. Maar werken met je handen gaat vaak beter, omdat die een vast onderdeel zijn van jouw lichaam en energie.

Bescherming

Er zijn meerdere beschermingrituelen en die hebben één ding gemeen: je maakt een cirkel om je heen. Bij veel rituelen doe je dat door zout. Wanneer je die bescherming wil versterken kun je meerdere cirkels maken, bijvoorbeeld ook met rode baksteen stof, zand, of aarde (al dan niet van een begraafplaats, of een klooster). Natuurlijk moet je die cirkels niet alleen maken, maar er ook in geloven, want dat is wat ze kracht geeft. En terwijl je ze maakt heel goed visualiseren hoe ze een ondoordringbare cocon om je heen vormen. Je strooit ze dus ook uit vanaf de binnenzijde. Niet eerst strooien en er dan instappen. Voor een goede basis van je handbewegingen is het van belang dat je deze rituelen al combineert met het letterlijk tekenen van een cirkel in de lucht.

Waar te gebruiken

Een flexibele beschermingscirkel kun je maken wanneer je bijvoorbeeld tussen veel mensen loopt. Die hebben niet allemaal een fijne uitstraling en intenties dus het is soms handig je daar voor af te sluiten. Daarvoor teken je met je wijsvinger een scherpe, duidelijke cirkel, waarbij je jezelf voorstelt dat die tegelijkertijd om je heen verschijnt. Dat kan gewoon terwijl je rondwandelt met je handen los naast je hangend. Een heel bekende en effectieve andere handbeweging is ‘stop!’. Daarbij vorm je letterlijk een stukje muur met je hand(en). Zeker in combinatie met een visualisatie van een dikke, ondoordringbare muur is dit een krachtig gebaar. Je kunt het ook vervolgen door de negativiteit van de ander terug te duwen, of te gooien.

Andere handbewegingen

Elk ritueel kun je ‘ankeren’ door het te combineren met specifieke handbewegingen. En hoe vaker je zo’n ritueel herhaalt en ankert, hoe beter het werkt. Het effect wordt versterkt door de herhaling. Je kunt zelf beslissen wat je voor beweging wil maken, dat werkt het best. Je voelt wel of het wel, of niet, past bij de intentie van het ritueel. Een bezwering, vervloeking of andere spreuk die je uitgooit en afroept over iemand/iets voelt sterker wanneer je daar een gooi, omarm, of insmeer gebaar bij maakt. Een band verbreken kun je versterken door tijdens het ritueel snijgebaren te maken, die je dan kunt herhalen op momenten dat het moeilijk wordt of dat de vroegere verbinding toch weer omhoog dreigt te komen.

Binnenkort volgen er instructiefilmpjes waar je de handgebaren in kan zien, in combinatie met een toelichting. Kom dus vooral terug, of volg ons op FaceBook.

Reacties zijn gesloten.