Objectmagie

voodoopop, voodoo, pop, objectmagie, mojo, mojobag, hexbag, amulet, talisman, bescherming, vloek, vervloeking, wraak, geld, seks, sex, ex, zwarte magie, witte magie, hekserij, heks, toveren, occult, magic, magick, wicca

Objectmagie is de verzamelnaam voor allerlei spullen die magie met zich mee kunnen dragen. Voorbeelden zijn:

Het mechanisme achter deze spullen is meestal ongeveer hetzelfde. Het vraagt om een duidelijke intentie, een sterke wil, een scherpe focus en energie. Wat wel verschilt is hoe je de objecten onderhoudt.

Laag onderhoud

Elk object ‘leeft’ door de energie die er ingaat bij de creatie. Sommige, zoals glitterballen, talismannen en amuletten blijven goed werken en die hoef je alleen af en toe op te laden. Wanneer je jouw intentie hebt overgedragen blijven ze werken, ook al denk je er niet veel aan. Wanneer jouw behoefte aan hun werking afneemt, of verdwijnt, dan is het wel van belang dat je op de juiste wijze afscheid neemt. Begraven is meestal een goede optie, of in een rivier of de zee laten verdwijnen. Op voorwaarde dat er geen giftige elementen in zitten natuurlijk. Doordat de nodige energie voor deze objectmagie meestal laag is, is de opbrengt ook niet heel spectaculair. Ze zijn meer bedoeld als onderhoud van een spreuk of ritueel, of als een voortdurende bescherming.

Hoog onderhoud

Mojobags, hexbags, voodoopoppen en golems vragen veel energie en veel onderhoud. Daar staat tegenover dat het heel sterke, krachtige magie is, waarmee je geweldige resultaten kunt bereiken. De rituelen om ze te maken verschillen, maar dat is op detailniveau. Jouw keuze hangt meer aan waar je de objectmagie precies voor wil gebruiken. Een voodoopop en een golem hangen echt aan een persoon. Je maakt een directe verbinding, waardoor ze ‘tot leven komen’. Je moet ze echt onderhouden en actief benaderen. Dat geldt in (iets) mindere mate ook voor een mojobag, met name als je die aan een persoon verbindt. Hexbags die je voor bescherming gebruikt hebben een wat lagere onderhoudsgevoeligheid dan wanneer je die inzet voor een spreuk.

Waar kies je voor?

Je hoeft op zich natuurlijk niet te kiezen, zeker wat de talismannen, amuletten en glitterballen betreft. Maar wanneer je een specifieke spreuk, wens, vloek of intentie wil concretiseren, dan moet je wel kiezen.  Het is gedeeltelijk een kwestie van voorkeur. Voodoopoppen komen uit de voodoo / hoodoo, evenals mojobags, golems uit het Joodse geloof en hexbags uit de paganistische hekserij. Amuletten, talismannen, glitterballen, etc komen in alle stromingen voor. Wat wel belangrijk is: hoe stabiel ben je en in hoeverre kun je de magie overdragen op het object?

Wil je aan de slag met een voodoopop? NoxMagicaShop verkoopt ze !

Een voodoopop maken en gebruiken: zo doe je dat

Mojobag, gris gris, hexbag: gebruik deze sterke talisman magie