Een voodoopop maken en gebruiken: zo doe je dat

voodoopop, voodoo, hoodoo, pop, doll, voodoodoll wraak, ex, zwarte magie, black mgaic, magic, magick, hekserij, witchcraft, heks, vervloeken, vervloeking, vloek, wens, seks, sex, dood,

Een voodoopop spreekt bij veel mensen tot hun verbeelding. Maar waar gebruik je zo’n pop nou precies voor? En hoe maak je er één die echt werkt? En kan het kwaad om met zulke magie te werken? Zoveel vragen, maar gelukkig heeft NoxMagica voor jou de antwoorden 🙂

Wat is een voodoopop

Een voodoopop is een krachtige vorm van objectmagie. Je creëert een object en geeft dat leven. Je smeedt een band tussen jou en degene aan wie je de pop wil binden. De pop is een soort energiebrug tussen jullie beiden. Om die zo sterk mogelijk te maken moet de pop bij voorkeur onderdelen van die andere persoon bevatten (haren, nagels, bloed, etc). Mocht je dat niet hebben dan zal je heel goed moeten visualiseren en je focussen op de intentie de voodoopop de correcte persoonlijkheid te geven. Het kan helpen er een foto van die ander in te verwerken of misschien dingen die een hobby zijn van die ander. Hoe sterker je eigen magie, hoe minder de pop op die ander hoeft te lijken.

Hoe maak je een voodoopop

Benodigdheden:

  • stof
  • naald en draad
  • plantenmateriaal: mos, gras, stro, bladeren, takjes, bloemblaadjes
  • aarde, zand, klei
  • zout, suiker, kruiden
  • materiaal van de ander: nagels, haar, bloed, spuug, etc

Als je dat wil kun je kleding voor de pop maken, ogen van knoopjes, etc. Of versierselen op de pop maken, zoals strass steentjes, kraaltjes, etc. Zolang het jullie band verstevigt is het een goed plan.

Knip de vorm van een pop uit de stof en naai die op elkaar, laat een gat open om te vullen. Doe de stof binnenstebuiten. Mocht je de pop willen versieren dan kan dat nu. Het hoeft niet, het is puur een kwestie van voorkeur. Sommige mensen vinden het fijn echt lang met een pop bezig te zijn om de band te verstevigen. Als dat goed voor je voelt, dan moet je het zo doen. Wanneer je klaar bent ga je de voodoopop vullen.

Voodoopop, pop, objectmagie, wraak, vervloeking, vloek, magie,  spell, spreuk, voodoo, hoodoo, zwarte magie, black magic

Koop je door Callisca handgemaakte voodoopop bij NoxMagicaShop

Hoe vul je een voodoopop

Het vullen doe je met zoveel mogelijk organisch materiaal. Onder ‘benodigdheden’ staan allerlei voorbeelden, maar je kunt daar natuurlijk op uitbreiden. Stel je bij elke toevoeging voor hoe het leven van het organische materiaal over gaat op je pop. Het stroom als het ware de pop in. Houd ook goed voor ogen wie de pop is. Wanneer je klaar bent naai je de pop goed dicht en ga je door naar de volgende stap. Wanneer je dit alles liever niet zelf doet, dan kun je een voodoo pop bestellen in de shop. Die wordt dan door Callisca  handgemaakt.

Ritueel om leven te geven

Wanneer de bouw van je pop af is komt de laatste stap: je gaat hem/haar het leven geven. Beslis hoe je pop gaat heten. Het kan de naam van de ander zijn, maar ook een naam van zichzelf. Ga voor een spiegel staan en steek een witte kaars aan, houd de pop in je handen. Adem rustig in en uit en concentreer je op de vlam. Kijk dan omhoog en kijk jezelf in de spiegel aan. Zeg ‘Ik geef [naam pop] leven. De energie van [naam pop] is gelijk aan de energie van [naam van persoon waar je de band mee wil vormen]. Ze zijn verbonden door tijd en ruimte, tot ik de band verbreek. [naam pop], ik geef je leven!’ Houd de pop nog steeds vast met beide handen en beweeg 5 maal met de klok mee rond de kaarsvlam. Kijk jezelf aan in de spiegel en zeg ‘Ik geef leven aan [naam pop]’ Kijk terug naar de pop en beweeg 5 maal in een cirkel tegen de klok in. Blaas de kaars uit en haal de pop door de rook.

Hoe gebruik je de pop

Wanneer je pop klaar is en leeft, is het de bedoeling dat je hem/haar onderhoudt. Net zoals een mojobag. Je kunt een altaar bouwen, offeren, communiceren met de pop, alles om energie te geven. Wat je met de pop doet correspondeert met wat met de ander gebeurt. Dat kan op een positieve manier, maar ook op een negatieve. Sommige mensen geloven dat het op henzelf terugkomt (binnen Wicca bijvoorbeeld, de Wet van Drie). Maar veel andere paganisten geloven dat absoluut niet. Die keuze maak je zelf. De wraak en vervloekingen zie je meestal in films: het prikken met spelden, afbinden met prikkeldraad, verdrinken etc.

Reacties zijn gesloten.