Engelen

engelen, enociaanse magie, enochian magic, seaL, oproepen, hulp, angels, bijbel, God, djin,

Engelen kennen de meeste mensen vanuit monotheïstische religies als het Christendom, Islam en het Joodse geloof. In New Age kringen kijken ze anders tegen ze aan en ook in de constructieve magie is de aanpak net weer anders. Enochiaanse magie is breder en wat minder bekend, maar niet minder interessant en effectief. 

Engelen als beschermers, boodschappers en bewakers

Als boodschappers van God beschikken engelen vaak over bovenmenselijke eigenschappen en capaciteiten. In de oorspronkelijke beschrijvingen waren ze geen goddelijke wezens, maar puur een intermediair van God. Sterker nog: de eerste engelen uit de 10e eeuw voor Christus waren cherubs, een mix van leeuw, vogel en mens. Ze waren gebaseerd op de Karibu, bewakers van paleizen en tempels in Sumerië en Babylonië.

Indeling van Engelen-orden

In Syrië werd een begin gemaakt met een indeling van engelen, op grond van hun belangrijkheid. Er waren negen klassen en drie orden. Ook in het Judaïsme werd een classificatie doorgevoerd. Met de opkomst van het jodendom, christendom en de islam werden ze meer in de bovennatuurlijke hoek geplaatst. Overigens worden demonen ook als engelen gezien, alleen dan ‘gevallen’. Ze kunnen beiden exact hetzelfde.

Enochiaanse magie

Het magische systeem dat binnen Enochiaanse magie wordt gebruikt dateert uit de 16e eeuw en is beschreven door John Dee en Edward Kelley. Zij hebben voor zover bekend het systeem beschreven, maar nooit echt gebruikt om engelen op te roepen. Daarvoor werd het pas ingezet toen de Hermetic Order of the Golden Dawn er mee aan de slag ging. Het lijkt op het Kabbalistische systeem en heeft ook wat overeenkomsten met de demonologie uit de Sleutels van Salomon.

Enochian Seal of Truth - Sigillum Dei Ameth enochian magic, enochiaanse magie, engelen, sigil, evoke, aanroepen

Indeling en overzicht

De kaart van het universum bestaat uit een vierkant met 30 cirkels (Aethyrs). Elke Aethyr heeft 3 Governors, met uitzondering van TEX, die heeft er vier. Zodoende zijn er 91 Governors met namen die aan te roepen zijn en elk een eigen sigil hebben. Verder is er nog een uitgebreide indeling met Watchtowers, een koning, Elders, piramides, elementen etc. Kortom: het is nogal een uitgebreid systeem. Moeilijk om in 1 x te bevatten.

Doel is sturen, manipulatie en macht

Evenals in de evenknie demonologie heeft Enochiaanse magie als uitgangspunt dat je engelen zou kunnen ‘dwingen’ zaken voor je te doen of op te lossen. In beide stromingen is het hun ware naam en bijpassende sigil die je die macht zou geven. Er is dan ook een Enochiaans/angelic alfabet, waarbij het alleen wel een beetje tricky is hoe je het precies uit moet spreken. Sommigen gebruiken de tekens ook voor het samenstellen van hun sigils binnen de ChaosMagie.

Enochiaanse magie is vrij ingewikkeld. Wil je wat meer weten, voordat je er mee aan de slag gaat? Of heb je andere vragen? Voor € 5,- boek je een online consult!

Zie ook:

Vraagritueel voor magische hulp en steun van engelen

Sigillum Dei Aemeth: zegel voor Enochiaanse / Engelen magie

Engelen en Enochiaanse magie: onbekend effectief systeem

 

 

Reacties zijn gesloten.