Magie

magie, chaosmagie, wicca, santeria, voodoo, hoof=doo, noordse, viking, enochiaanse magie, demonen, engelen, wens, spreuken, spells, zwarte magie, witte magie, toekomst, voorspellen, magick, hekserij, witchcraft

Magie kent veel verschillende stromingen. Veel mensen maken een onderscheid tussen witte magie en zwarte magie. De eerste vorm is vrijblijvender, daarbij geef je het Lot de kans om jouw wens uit te laten komen. De zwarte magie is dwingender. Daarbij dwing je resultaat af, puur omdat jij dat wil. Dat is jouw verantwoordelijkheid. Het kost veel energie en offers en de uitkomst is onzeker. Je krijgt wel wat je wil, maar niet altijd op de manier die je verwacht. Je wil bijvoorbeeld dat je partner voor eeuwig bij je blijft en prompt krijgen jullie samen een dodelijk ongeluk. Zulke dingen. Dus let daar voorop, maak je wens zo exact mogelijk.

Magie is breder dan alleen hekserij. Dat laatste wordt tegenwoordig uitsluitend gebruikt door mensen die een Wicca pad volgen. De woorden magie en hekserij lijken hetzelfde te betekenen. Dat is bepaald niet zo. Hekserij is de actieve vorm van magie. En dat is zoveel meer dan drievoudige spreuken en drankjes. Magie wordt gedragen door Macht & Kracht. Op NoxMagica.com geven we aandacht aan elke vorm van magie. Maar onze handgemaakte producten in NoxMagicaShop vinden hun oorsprong vaak in de ChaosMagie. Daarbij vind je veel onderdelen van allerlei stromingen. Natuurlijk deels de Westerse traditionele natuurhekserij, maar ook Noordse invloeden, elementen uit hoodoo, de Keltische tradities en welke er verder nog een goede bijdrage kunnen leveren.

Meer informatie over witte magie en zwarte magie.

Reacties zijn gesloten.