Spreuken & spells

spreuken, spells, magie, vloek, vervloeken, wraak, liefde, magick, toveren, geld, gezondheid, seks, huwelijk, heks, hekserij, witchcraft

Spreuken en spells komen in veel magische stromingen voor. Vaak zijn ze op rijm. Daarnaast worden sommige spreuken veel herhaald (chant), waardoor ze beter zouden ‘landen’. In het hindoeïsme zie je dit bijvoorbeeld bij de mantra’s. Die ontlenen hun kracht aan de eindeloze herhaling die een soort trance op kan wekken.

Je kunt spreuken van anderen gebruiken, bijvoorbeeld van internet. Maar het is veel krachtiger om ze zelf te maken. Stel je exacte intentie vast en maak daar een kort verhaaltje van.

Voorbeeld spreuk als je liefde zoekt en daar bijvoorbeeld een rode kaars ritueel voor gebruikt:

‘Met deze rode kaars in brand

Vind ik binnen één maan mijn zielsverwant.’

Latijnse spreuken

Bij het oproepen / aanroepen van engelen, demonen en godheden wordt in films vaak Latijn gebruikt. Dit heeft geen enkele effectieve meerwaarde. Sterker nog: tenzij je vloeiend Latijns spreekt en schrijft krijg je nooit je intentie op een intensieve, werkende, manier in zo’n spreuk. Elk ritueel, elke spreuk, elke actie, alles moet echt onderdeel van jou zijn, anders kun je er niet genoeg energie aan geven om het te laten werken. Magie is echt, als jouw intentie en energie dat ook zijn. Anders is het een toneelstukje dat niets oplevert.

Zwarte magie en spreuken

Veel mensen denken bij ‘spreuken’ aan zwarte magie. Waarschijnlijk door voornoemde (horror)films. In de praktijk zijn het meestal wicca spreuken die je vindt als je op zoek gaat. In voodoo en hoodoo (wat vaak wordt geassocieerd met zwarte magie) gebruik je geen (rijmende) spreuken. Natuurlijk kun je ze wel toevoegen, als dat voor jou werkt, maar het is niet iets dat er van oorsprong in de basis inzit.

Vragen of hulp?

Consult, hulp, help, vragen, informatie, magie, witte magie, zwarte magie

Boek een consult

 

Reacties zijn gesloten.