Zo gebruik je een ei voor schoonmaak en tegen vervloeking

Egg cleansing, ei, ei ritueel, zwarte magie, schoonmaken, verwijderen, vloek, vloek opheffen, bezwering

In het Engels heet het een ‘egg cleansing’: een ei gebruiken om jezelf van negatieve invloeden te bevrijden. Heb je de indruk dat anderen je actie slechte zaken toewensen? Op deze manier verwijder je ze. Je kunt ook eerst een ‘egg reading’ doen. Lees hieronder de stap-voor-stap instructie voor deze hoodoo rituelen.

Egg cleansing

Wanneer er veel tegenzit kan er een moment komen waarop je je afvraagt of iemand je vervloekt. Dat kan met een ritueel, maar ook door je gewoon aldoor slechte zaken toe te wensen. Wanneer iemand daar genoeg emotie inlegt heeft dat effect. In het oude Mexico / Midden-Amerika gebruikten ze een ei om die slechte invloeden weg te krijgen. De verschijnselen die kunnen wijzen op negativiteit zijn onder meer:

 • nachtmerries, rare ongelukjes, geheugenverlies
 • slechte stemming die niet weggaat
 • vermoeidheid, slecht slapen
 • veel tegenslag die niet lijkt te stoppen
 • gevoel geen echt contact meer met je omgeving te krijgen

De ei schoonmaak helpt ook wanneer je een nieuw bedrijf start, kindje krijgt, verhuist, of andere grote veranderingen in je leven hebt. Het helpt tegen angst, slecht karma en negatieve invloeden, blokkades, verslavingen en andere verschijnselen die wijzen op een slechte balans.

Werkwijze

Je neemt bij voorkeur de voorbereidingen die je voor elk ritueel neemt, dus een bad en / of douche nemen en je zelf goed verzorgen en in een zo fijn mogelijke stemming komen. Dan steek je een witte kaars aan en gaat voor een spiegel, of geopend raam staan. Je neemt een rauw, ongekookt ei in je handen en wrijft over je hele lichaam. Je start bij je hoofd en werkt naar beneden. Terwijl je dit doet visualiseer je hoe alle donkere negativiteit uit je lichaam stroomt, rechtstreeks het ei in. Je kunt er een mantra bij zingen of neurieen, of een spreuk herhalen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het helpt sommige mensen om hun verbeelding te ondersteunen en hun energie te focussen, maar het is geen strakke regel.

Wanneer je elk stukje van je lichaam hebt gehad breek je het ei in een glas met water. Je kunt er dan eventueel nog een lezing op doen. Ben je daar mee klaar, dan doe je er een beetje zout bij. Je draait het glas rond, zoat het zout goed door het ei gaat en spoelt het daarna weg in het toilet.

Mocht het ei tijdens het ritueel breken, pak dan een nieuwe en ga verder waar je gebleven was.

Egg reading

Een egg reading is in het Nederlands een ei-schouw. Je leest de inhoud van een gebroken ei en interpreteert de verschijnselen die je ziet. Dat kan na afloop van een schoonmaak, zoals hiervoor beschreven. Maar het kan ook een op zich zelf staand ritueel zijn.

Volgens de overlevering zijn dit de interpretaties die je aan de inhoud kan geven:

 • zwart, of rode puntjes: ziekte in je lichaam
 • de vorm van een dier: elk dier staat voor een bepaald probleem, vraag om een uitleg in je dromen
 • als er een waas over de dooier zit: er is één bepaald persoon die geen goede invloed op je heeft
 • wanneer er bellen verschijnen, of de dooier alle kanten op schiet: vervloeking of echt goed gerichte negativiteit
 • dooier is donker, vies, gevlekt, etc: vervloeking of negativiteit
 • normaal zakt de dooier in het water, blijft die drijven, of gaat die niet verder dan het midden: vervloeking of negativiteit
 • witte randen om de dooier: je neemt te snelle beslissingen en moet langer nadenken over wat je doet
 • wolken en draaiende patronen: je relaties en interacties met anderen zijn verstoord
 • alle andere gekke dingen, patronen, strepen: je hebt met tegenslag te maken die op te lossen is. Zet je er voor in en probeer in evenwicht met jezelf te komen

Eén reactie:

 1. Pingback:Feestelijke tips voor de viering van wicca jaarfeesten - NoxMagica

Reageren is niet mogelijk